Past hij wel goed bij mij en maakt hij me wel gelukkig?

Past hij wel goed bij mij en maakt hij me wel gelukkig?

Test het hier snel!

31 juli 2020

Je kent het wel een relatie waarover je twijfelt. Je vraagt familie of vriendinnen om advies, maar eigenlijk krijg je niet de antwoorden die je wil horen of kan je alsnog geen beslissing nemen. Met behulp van deze test kan je erachter komen of je gelukkig bent met hem en vooral of hij geschikt is voor de toekomst als partner. 

Vraag 1: Wat heb je samen meer? Positieve of negatieve momenten?

Deze vraag is een hele belangrijke vraag om in te kunnen schatten of je in de toekomst gelukkig zal worden. En bovendien als hij je nu vaker ongelukkig maakt dan gelukkig, wat doe je er dan nog mee samen? Schrijf alle positieve momenten en negatieve momenten op van een bepaalde periode zoals een week, maand, halfjaar of langer. Probeer wel zo realistisch mogelijk te blijven, hoe langer het geleden is hoe minder objectief je geheugen hierover kan zijn. Het beste kan je beginnen met een week bijhouden wanneer je een goed moment of slecht moment hebt. Zo blijf je zo objectief mogelijk.

Vraag 2: Behandelt hij je op een goede manier?

Wanneer je verliefd bent bekijk je alles door een roze bril. En door deze bril zie je dingen niet zo objectief als ze misschien zijn. Zo zie je alles positiever terwijl het misschien nog zo positief is. Misschien hoor je het al van je ouders of je vriendinnen dat je teveel dingen pikt of je veranderd bent. Maar de beste manier om te kijken of je over jezelf heen laat lopen of teveel dingen pikt is door de dingen die hij doet te verplaatsen in een ander. Hoe zou je reageren als je vriendin je bijvoorbeeld zou negeren, je zou kleineren of zou liegen tegen je? Zou je dit pikken van haar? Nee? Grote kans dat je dat dan ook niet van hem moet pikken.

Vraag 3: Hoe matchen jullie behoeften in bed?

Ondanks dat er een groot taboe op rust is sex een heel belangrijk punt in je relatie. Door een goede sex relatie met elkaar te hebben kan je samen genieten en tot elkaar komen. Het is dan ook belangrijk om hier goed over te communiceren. Matchen sommige dingen niet? Geen probleem, praat erover en probeer samen tot een leuke en spannende ervaring te komen. Let er wel goed op dat je geen dingen doet of blijft doen die je niet wil. Je kan altijd iets nieuws uitproberen, maar een nee is een nee en het is belangrijk dat hij dat respecteert. 

Vraag 4: Versterken jullie negatieve eigenschappen elkaar?

Je kent het vast van jezelf een negatieve eigenschap zoals lui zijn of niet opruimen. Het is natuurlijk super fijn wanneer hij niks van jouw rommel zegt en je daardoor niet hoeft op te ruimen. Maar wat als nou blijkt dat hij ook zo’n ontzettende rommelkont is? Wanneer je dit geen goede eigenschap vindt en je juist je best doet om dit te veranderen dan helpt het natuurlijk niet als je vriend ook een rommelkont is. Of je huis wordt steeds maar rommeliger of je gaat je ergeren dat hij zijn rommel niet opruimt en het huis rommelig is. 

Daarom is het belangrijk om na te denken over de slechte eigenschappen van je vriend. Vraag jezelf af of jullie negatieve eigenschappen niet elkaar in een neerwaartse spiraal trekken. Zo werken relaties vaak beter wanneer je elkaar aanvult.

Vraag 5: Komen jullie toekomstplannen overeen?

Toekomstplannen zijn een groot ding in je relatie voor de toekomst. Het is daarom ook belangrijk om daar tijdig over te communiceren. Je hoeft er natuurlijk niet bij je eerste date over te beginnen of hij wel of geen kinderen wil, maar het is wel handig om te weten hoe hij daarover denkt. Heb jij bijvoorbeeld een super grote kinderwens terwijl hij juist absoluut geen kinderen wil? Blijf dan niet bij hem in de hoop dat hij misschien ooit kinderen wil. Natuurlijk is het afhankelijk van de leeftijd en kan dit eventueel nog veranderen, maar het is wel verstandig om hier serieus over na te denken. Probeer ook zijn wens niet te veranderen, dat is zijn beslissing en zijn leven. Matcht het niet met elkaar dan kan je beter iemand zoeken die wel een kinderwens heeft net als jij.

Lees ook eens Welke sfeer wil jij in je relatie en hoe beschrijf je dat in je profiel of ben je een vrouw en heb je datingtips nodig voor meer tips op datingsites zoals Relatieplanet, Lexa of Pepper.

 

Bezoek RelatiePlanet

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden