Ben je een vrouw en heb je datingtips nodig?

Ben je een vrouw en heb je datingtips nodig?

Lees hier de 3 beste datingtips voor vrouwen!

24 juli 2020

Niet alleen mannen hebben vaak geen succes met daten. Net zoals mannen kunnen ook vrouwen dating tips gebruiken. Deze tips kunnen handig zijn voor het beginstadium wanneer je nog op zoek bent naar een man. Tips voor wanneer je juist aan het daten bent maar ook tips die te gebruiken zijn wanneer je een relatie hebt. Lees hieronder de tips die jouw dating leven tot een succes gaan brengen.

Tip 1: maak een lijst met wat je een man te bieden hebt

Veel vrouwen vinden het moeilijk om zelfverzekerd te zijn. Zeker na een tijdje gedate te hebben vinden ze het moeilijk om de schijn op te houden zelfverzekerd te zijn. Zo zijn veel voorkomende vragen die naar boven komen: Waarom vindt hij mij niet leuk? Waarom gaan we niet over naar een relatie?

Het is belangrijk om zelfvertrouwen te hebben, voor jezelf maar ook voor je relatie. Een belangrijke oefening om dit op te krikken is:

  • Schrijf al je eigenschappen op die jou aantrekkelijk maken;
  • Schrijf op wat jouw fysiek aantrekkelijk maakt, bijvoorbeeld je mooie benen of je lach;
  • Schrijf op wat leuk aan jouw leven is en wat jij hem te bieden hebt op dit vlak.

En geloof me je kan deze lijst best makkelijk maken. Wees niet bang om jezelf ook een complimentje te geven. Wanneer je onzeker bent over jezelf of over de relatie dan trek je de lijst tevoorschijn en loop je die een keer door. Op deze manier zie je hoe mooi je bent en heb je een antwoord op de vraag wat hij in je ziet. Iedereen heeft weleens een zwak momentje maar dat hoeft niet te betekenen dat je dit langere tijd moet blijven voelen. En je weet vast ook wel dat die negatieve gedachtes nergens voor nodig zijn en niet waar zijn. Niet? Dan moet je eens goed in de spiegel kijken en van jezelf gaan houden, want je bent het waard!

Tip 2: Durf je vrouwelijk op te stellen

Ondanks dat in deze tijd veel sprake is van vrouwelijke emancipatie en de opkomst van feminisme hoef je niet altijd dit na te streven. Het is goed dat je voor jezelf opkomt en een zelfstandige sterke vrouw bent, maar soms vinden mannen het gewoon fijn om voor je te zorgen. Het is begrijpelijk dat veel vrouwen het moeilijk vinden om zich op deze manier te laten gaan, omdat ze geloven dat het niet meer van deze tijd is dat de man betaald voor een date. Maar wees gerust, dat valt allemaal wel mee. Af en toe mag je jezelf wel laten verwennen door een man en geloof me dat vindt hij alleen maar fijn. Het enige wat je daarmee doet is de man een goed gevoel geven over zichzelf en mannelijk laten voelen. Laat hem maar zijn best voor je doen, want dit ben je zeker waard. En geloof me dat vinden mannen ook fijn om te doen, want wie wil nou niet iets veroveren wat moeilijk te veroveren is? Mannen hebben af en toe vrouwen nodig om problemen voor op te lossen. Dus als jij mannen verliefd wil maken, dan is dit de manier om hen te vleien.

Tip 3: Stop met stalken via WhatsApp

Stel je hebt eindelijk een leuke vent gevonden waarmee het klikt en je helemaal hoteldebotel van bent. Probeer dan rust te bewaren. Bij verliefdheid hoort natuurlijk het gevoel dat je elk moment van de dag bij hem wil zijn en het liefst elk moment van de dag hem wil spreken. Maar als je hem niet wil weghouden dan moet je rustig blijven. Mannen vinden het leuk als een vrouw hen begeert en aandacht geeft, maar als je teveel aandacht geeft dan werkt dit averechts. Stop daarom met constant aandacht vragen. WhatsApp is voor mannen een manier om te communiceren, maar niet om hun hele gevoelens bloot te leggen. Probeer dit dan ook niet te forceren. Heb je hier behoefte aan wacht dan op het moment dat je elkaar ziet. Het is dan ook niet verkeerd om af en toe afstand te nemen van een man. Een paar dagen niks van jezelf laten horen of niet gelijk reageren op zijn berichtjes is niet verkeerd. Op deze manier kan het zijn interesse wekken als hij ziet dat je ook een leuk leven hebt zonder hem. Laat hem moeite doen voor jou en speel een beetje hard to get. 

Ook als je in een relatie bent is het goed om af en toe een beetje ruimte tussen elkaar te laten. Ga alleen naar die verjaardag en dwing hem niet perse mee te gaan. Op deze manier krijg je een veel leukere en makkelijkere relatie. 

Benieuwd of deze tips werken? Probeer ze uit bij een datingsite zoals Relatieplanet, Lexa of Parship. Lees anders ook ons artikel over welke sfeer je in een relatie wil en hoe je dit het beste kan beschrijven in je datingprofiel.

Bezoek RelatiePlanet

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden