Waarom vrouwen niet reageren op jouw berichtjes op een datingsite?

Waarom vrouwen niet reageren op jouw berichtjes op een datingsite?

Lees hier de 4 grootste redenen waarom je geen berichtjes ontvangt van een vrouw op een datingsite.

15 juli 2020

Veel mannen kennen dit probleem. Ze sturen in het begin enthousiast berichtjes naar vrouwen op datingsites, maar worden uiteindelijk teleurgesteld. Waarom? Omdat ze simpelweg weinig of geen berichtjes krijgen op een datingsite. Er zijn veel verschillende redenen waarom dit zou kunnen. Het meest belangrijke is om een datingsite te kiezen die goed bij je past. Vaak kan het ook helpen om een betaalde datingsite te kiezen zoals Relatieplanet, Lexa en Parship. Op deze manier heb je vaak alleen serieuze accounts en accounts die actief zijn. Lees hieronder nog 3 tips waarmee je meer kans hebt op reacties bij een datingsite. 

Reden 1 Je stuurt berichten naar te aantrekkelijke vrouwen

Om reacties te krijgen op jouw berichtjes aan vrouwen moet je eerst begrijpen waarom geen enkele vrouw je bericht beantwoord. Vaak ben jij namelijk niet de reden waarom een vrouw niet reageert.

Als je op een datingsite bent ingeschreven zoals Lexa of Relatieplanet ga je als je nieuw lid bent zoeken naar een leuke vrouw. Vaak doe je dit op je eerste gevoel en kijk je voornamelijk naar de profielfoto. Dit is ook begrijpelijk want dit is je eerste indruk. Je stuurt dan ook voornamelijk een berichtje naar een vrouw die bij jou in de smaak valt en dus een mooie aantrekkelijke profielfoto heeft. Dit kan je vergelijken met een playboy. Hoe aantrekkelijk de vrouw op de voorpagina hoe meer het blad wordt verkocht.
Dit werkt ook zo op een datingsite. Hoe mooier en aantrekkelijker de vrouw op de profielfoto is hoe meer berichtjes ze krijgt. Deze aantallen kunnen wel oplopen tot 100 berichten per dag, natuurlijk afhankelijk hoe aantrekkelijk ze is. Hoe meer berichten ze ontvangt hoe groter de kans is dat ze jouw berichtje niet eens leest. Om dit op te lossen moet je misschien vrouwen een berichtje sturen die je vooral aanspreken met de profieltekst in plaats van de profielfoto. 

Reden 2: je stuurt een niet interessant berichtje

Hiermee komen we gelijk bij reden 2. Je berichtje springt niet uit de rest waardoor de vrouw het niet verleidelijk vinden om een reactie te geven op jouw berichtje. Probeer namelijk op zo een origineel mogelijke manier iets te vertellen over wie je bent en waarom je juist haar benaderd. Lees daarom haar profieltekst aandachtig en probeer hier zoveel mogelijk op in te spelen. Wees geïnteresseerd en stel haar een leuke originele vraag. Een vraag die ze vooral niet met een paar woorden kan beantwoorden. Deze vragen beginnen vaak met het woord: waarom. 

Hoe meer woorden ze moet gebruiken om jouw vraag te beantwoorden hoe meer info je hebt verkregen om een nieuw berichtje naar haar te sturen. En op deze manier heb je steeds meer kans op een langdurig gesprek. Deze manier kan je vooral goed gebruiken op een datingsite zoals Parship. Een voorbeeld vraag is Waarom heb je de studie Geneeskunde gedaan en wat vindt je uiteindelijk van dit beroep? Ze zal je vertellen wat haar passie is en wat ze uiteindelijk van haar keuze vindt. Misschien vertelt ze wel een nare of fijne ervaring tijdens haar studie of werk. Vraag hier op door of vraag juist naar een gekke of leuke ervaring die ze heeft opgedaan op het werk. Werk is een makkelijk onderwerp waar vaak mensen het graag over hebben. 

Reden 3: Je taalgebruik is te slordig.

Dit brengt ons ook naar reden 3, taalgebruik. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat vrouwen zich ergeren aan het taalgebruik van mannen en dan met name spelfouten. Vooral op datingsites zoals Parship waar hoger opgeleiden zitten worden spellingsfouten je afgerekend. Zo geeft Parship aan dat berichten met spellingsfouten in veel gevallen gelijk worden weggegooid. Neem de tijd voor je berichtje en lees het even na voordat je het stuurt. Wanneer iemand ziet dat je er aandacht, moeite en vooral liefde in hebt gestoken zal je eerder een reactie krijgen. Ben je niet zo goed in spelling? Je kan altijd via een programma je tekst op spellingsfouten controleren. Super makkelijk en snel!

Reden 4: Je profiel is niet aantrekkelijk voor vrouwen

Buiten dat je berichtjes niet aanspreken kan natuurlijk de reden dat je profiel haar niet aanspreekt de voornamelijkste reden zijn. Kijk kritisch naar je profiel en de tekst die je daar hebt neergezet. Zou jij wel reageren op jezelf? Uit onderzoek van Parship en Relatieplanet blijkt dat goed gevulde profielen meer kans hebben op een reactie. Heb je een leuke profielfoto? Heb je een leuk stukje tekst over jezelf zodat ze meer over je te weten komt? Probeer hierin ook niet te overdrijven. Niemand wil een heel boekwerk lezen. Probeer op een leuke en korte manier iets over jezelf te vertellen. Hou je van wandelen? Zet dan niet als profieltekst: wandelen.  Maak er een leuk verhaaltje van zoals ik hou ervan om op zonnige dagen te wandelen in het park. Wanneer het hard waait vind ik het leuk om een wandeling op het strand te maken. Beschrijf anders een situatie die jij leuk zou vinden en waarmee je haar verleid om je te benaderen. Denk aan: Ik hou ervan om te wandelen in het park met mijn hondje Boris. Wanneer we dan uitgewandeld zijn vind ik het gezellig om een lekkere kop chocomel te drinken bij een openhaard of een terrasje te pakken met een biertje. Op deze manier schets je een leuke dag waar zij zichzelf misschien helemaal in kan beelden. Misschien wel zo erg dat ze je een berichtje stuurt om een wandeling te gaan maken.

Bezoek Parship

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden